YouthStart Belgium vzw
Dynamisch veld toevoegen

Je kan gebruik maken van de onderstaande dynamische velden. Voeg deze toe aan de tekst en ze worden automatisch ingevuld wanneer de email wordt verstuurd naar een vrijwilliger. De naam van een dynamisch veld staat altijd tussen vier accolades. Technische informatie over de template taal.

Naam van dynamisch veld Voorbeeldwaarde

Steun YouthStart Belgium vzw, samen in actie!

Onze missie

YouthStart geeft training aan jongeren tussen 16 en 30 jaar die momenteel niet werken, niet naar school gaan en maximum een diploma secundair onderwijs hebben. We noemen deze jongeren kanszoekend en spreken ervan hen te 'kickstarten', omdat ze vaak wilde plannen, zotte talenten of grote dromen hebben, maar vaak niet weten wat ermee te doen of hoe ze eraan te beginnen. Daarom krijgen ze de kans om zowel ondernemende skills en attitudes te ontwikkelen en aan te scherpen, als ook het vertrouwen in hunzelf en hun toekomst terug te vinden. Zo activeren we hen om na de training terug gaan studeren, een job vinden, of zelfstandige worden. YouthStart wilt elke jongere het zelfvertrouwen, de skills en de attitudes geven om ondernemer van hun eigen leven te worden. 

Hoe ziet de training eruit? 

Tijdens de training stelt de jongere een fictief businessplan op, gebaseerd op hun dromen en talenten. Met behulp van verschillende tools en ondersteuning van twee coaches werken ze dit plan uit en presenteren ze het op de laatste dag aan een jury.  Ze kruipen in de huid van een echte ondernemer: van het idee tot de marketing en het financiële luik. Ze leren er ook nog heel wat andere dingen, zoals digital skills en mondeling presenteren. Via persoonlijkheidstests zullen ze zichzelf nog beter leren kennen, hun sterke én zwakke punten. Al deze nieuwe kennis, vaardigheden en inzichten helpen hen om het perfecte CV samen te stellen! YouthStart geeft hun zelfvertrouwen een kickstart!

Wat is het resultaat van de YouthStart training? 

Elk jaar verrichten wij samen met VUB een impactstudie. In 2021 bleek hieruit dat onmiddellijk na de training de helft van de voor de training nog inactieve jongeren geactiveerd (47 %) zijn. Dat percentage stijgt naar 61 % gemiddeld 6 maanden na de training. Tevens mooi nieuws is dat de VUB meting bevestigt dat de activeringsgraad bij YouthStart alumni hoog blijft op langere termijn en zelfs stijgt naar 77 %. 61 % van de jongeren heeft werk gevonden dat bij hem of haar past, 11 % studeert verder en 5 % heeft beslist om zelfstandige te worden.

Wat is het prijskaartje van zo'n training? 

 Veel jongeren zijn verrast als ze horen dat ze kunnen meedoen met de YouthStart training zonder ook maar 1 euro te moeten betalen. En nee, er is geen magie in het spel, het komt allemaal door de financiële steun van onze sponsors en donaties van particulieren. Deze zorgen ervoor dat jongeren volledig gratis hun toekomstdromen kunt realiseren! Elke jongere die wordt geholpen kost aan de organisatie 1.000€. Een training (gemiddeld gaat het over groepen van 10 jongeren) vooruit helpen kost 10.000€.


Hoe kan je ons helpen te helpen

  • Doneer via de donatieknop onderaan.
  • Organiseer een geldinzamelingsactie. 
  • Neem deel aan één van de voorgestelde acties op deze pagina. 
  • Samen met uw hulp, maken we samen het verschil.

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact op met ons via
  • Onze website: www.youthstart.be
  • Via telefoon: +32 (0)2 313 33 00
  • Via onze Facebook-pagina: https://www.facebook.com/youthstart.be

Dynamisch veld toevoegen

Je kan gebruik maken van de onderstaande dynamische velden. Voeg deze toe aan de tekst en ze worden automatisch ingevuld wanneer de email wordt verstuurd naar een vrijwilliger. De naam van een dynamisch veld staat altijd tussen vier accolades. Technische informatie over de template taal.

Naam van dynamisch veld Voorbeeldwaarde
Steun deze organisatie
Title